Најновије

АСАНЖ ОТКРИВА "ТУРСКУ ВЕЗУ": Ево како је Расмусен постао генерални секретар НАТО алијансе!

Бивши премијер Данске Андерс Фог Расмусен постао је генерални секретар НАТО 2009. године у замену за тајни договор са Турском и САД да затворе курдски сателитски емитер Роџ ТВ у Данској, изјавио је оснивач Викиликса Џулијан Асанж.

Асанж (Фото: ЈуТјуб)

Викиликс је 2009. објавио низ тајних докумената наводећи да је испод тајног договора између Копенхагена и Анкаре, који је одобрио амерички предсједник Барак Обама, турска влада обећала подршку Расмусену да стане на чело НАТО у замену за потез да данске власти затворе курдску телевизију.
– Турска, Обама и премијер Данске Расмусен имали су тајни договор да Расмусен постане шеф НАТО-а у замену за укидање Роџ ТВ – изјавио је Асанж путем видео-линка на форуму „Нова епоха новинарства: Растанак са мејнстримом у Москви“.
Курдска телевизија Роџ ТВ, која је 2012. радила у Данској и емитовала програм у Турску, оптужена је за повезаност са Радничком партијом Курдистана, коју Анкара сматра терористичком организацијом. Овај емитер је кажњен са 900.000 долара и морао је да промени сателитски провајдер.
Форум „Нова епоха у новинарству: Растанак с мејнстримом“ који се одржава на 75. годишњицу оснивања Совјетског информационог бироа, завршен је данас у Москви. Догађају је присуствовао и руски председник Владимир Путин.
Асанж се учесницима форума обратио путем видео-линка из Амбасаде Еквадора у Лондону, где се налази од августа 2012. године. Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА