Најновије

СОЦИЈАЛИСТИ УЛАЗЕ У ВЛАДУ: Ево која је позиција резервисана за Дачића

Социјалистичка партија Србије готово извесно ће бити у власти, а Ивица Дачић министар.

Ивица Дачић (Фото: XinHua)

Ипак, још је неизвестан састав будуће владе и персонална решења. Мандатар Александар Вучић на јучерашњим консултацијама са неколико парламентарних странака није упућивао позиве за учешће у влади, већ представљао њен програм. На првом у низу разговора са лидерима коалиције СПС-ЈС Ивицом Дачићем и Драганом Марковићем Палмом, Вучић ипак није у потпуности разрешио вишенедељну дилему и директно отворио врата владе за социјалисте. Према сазнањима дневног листа Блиц, социјалисти су ипак добили сигнал да за њих има места у Немањиној 11. Како сада ствари стоје, Дачић би требало да остане на позицији на којој је био у претходној влади - министар спољних послова. - Међутим, да ли ће СПС добити још неки ресор осим Дачићевог, то тренутно нико не може са сигурношћу да тврди. Није искључено ни да учешће социјалиста у Влади остане само на Дачићу - каже извор дневног листа. Како тврди, могуће је чак и да у будућој влади буде - екологија, као нова канцеларија или чак и министарство. Ова област би могла да буде издвојена као засебна због потреба придруживања ЕУ и јер се у овом сегменту каска за оним што се од Србије очекује, а уколико до тога и дође, ресор ће највероватније припасти СПС-у.
Међутим, међу социјалистима, уколико добију више од једног министарства, ишчекују се звучније позиције - или просвета или здравство, а од пре неколико дана у оптицају је и Министарство правде. Дачић тврди да не зна која министарства Вучић планира да препусти на управљање СПС-у.
- Само сам се на састанку нашалио и рекао Вучићу да имам три жеље. Једна напредак Србије, друга лична, а трећа наставак сарадње са СНС - рекао је Дачић. Ништа мања непознаница ко ће добити које министарство је и у владајућем СНС-у. И ту је ситуација готово идентична и може се описати са "има оних који се надају". Према неким сазнањима, Братислав Гашић, рецимо, ишчекује да му лидер поново повери на управљање Министарство одбране. - Није искључено, међутим, када је реч о Гашићу, да добије скупштинску контролу служби безбедности. Није искључено ни да му се повери предузеће СДПР уместо одбране. Варијанта је чак била и БИА. Засад ништа није преломљено - каже извор из владајуће странке. Иако је један од неупитних, Александар Вулин, такође, нема сигурно решен ресор. Он би требало да остане где јесте, али није немогуће да буде будући министар војни. Стефановић остаје на месту министра полиције, као и Љајић на месту министра трговине. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА