Најновије

ШЕШЕЉ ПОРУЧУЈЕ: Ђинђић не заслужуjе споменик, ДС то наjбоље зна; треба истражити истину о убиству

БEOГРAД - Лидер Српске радикалне странке Воjислав Шешељ изjавио jе данас да Зоран Ђинђић не заслужуjе да добиjе споменик у Београду, те да ни руководство ДС ниjе хтело да му диже споменик, jер jе, тврди, знало у какве jе све криминалне афере био своjевремено умешан убиjени премиjер.

Војислав Шешељ (Фото: Танјуг принтскрин)

Шешељ тражи да се уместо тога истражи пуна истина о његовом убиству.

"Позивамо режим да се томе посвети, видимо да неки од оних коjи су учествовали у ликвидациjи Ђинђића чак претендуjу да уђу у владу. Tреба Чедомир Jовановић прво да буде саслушан око свих околности коjе се односе на њега, и за оно што имамо доказе да jе наложио рушење куће у Шилеровоj како би се скрили сви трагови око тога ко jе тамо долазио", рекао jе Шешељ.

Oн jе на конференциjи за новинаре у седишту странке казао да оно што треба урадити за Ђинђића без обзира, како jе додао, "шта jе био и какав jе био, jесте - разjаснити његово убиство, а не певати му жалопоjке".

Шешељ сматра да постоjи страна, али и политичка позадина убиства.

"Aктуелни режим као да се инати са ДС, коjа никад ниjе ни хтела да подигне споменик Ђинђићу. Руководство ДС jе наjбоље знало у какве jе све криминалне афере био своjевремено умешан Ђинђић", рекао jе Шешељ.

Oн jе додао да се због тога ни Борис Tадић ниjе усуђивао да крене са инициjативом за подизање споменика.

Шешељ jе приметио да има пуно заслужних Срба, научника, књижевника, људи из других професиjа коjе заслужуjу споменик, а ниjе им подигнут. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА