Најновије

Шешељ: Савет безбедности УН да укроти Хашки трибунал!

БЕОГРАД - Лидер СРС Војислав Шешељ оценио је данас као бесмислено обраћање председника Хашког трибунала и главног тужиоца Кармела Ађијуса и Сержа Брамерца на седници СБ УН о испоручивању троје радикала.

Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

Он је на конференцији за новинаре позвао Савет Безбедности УН да, како је рекао, "укроти свој накарадни продукт Хашки трибунал", наводећи и да су се Анђијус и Брамерц жалили СБ зато што Србија није испоручила троје радикала - Вјерицу Радету, Петра Јојића и Јову Остојића Хашком трибуналу због непоштовања суда.Лидер радикала је такође позвао СБ УН да Хашки трибунал, како је рекао, приводи крају "лажне процесе који се тамо воде против истакнутих српских политичких лидера, војних команданата и полицијских официра".
Шешељ је објаснио да када је реч о троје радикала, што се тиче српског правног поретка, то питање је апсолутно завршено. Он је подсетио да је реч о правоснажној пресуди, те да нема могућности да се води нови поступак по том питању.
"Нови поступак би било могуће водити само кад би се установило да се неко од троје радикала лажно представио, па да то није била Вјерица Радета, Петар Јојић или Јово Остојић - да неко оспорава њихов идентитет. Никако другачије то није могуће обновити унутар српског правосуђа", рекао је Шешељ. Погледајте ОВДЕ, Воjислав Шешељ изjавио jе данас да Зоран Ђинђић не заслужуjе да добиjе споменик у Београду. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА