Најновије

КИНЕЗИ КРЕЋУ У АКЦИЈУ: Од председника наше државе добили смо задатак да почнемо послове у Србији

Десеточлана кинеска делегација, коју су предводили Миао Јулонг, генерални директор компаније Лонг Јинг, и Цаи Ћингфенг, генерални секретар кинеске уније индустријалаца и инвеститора, боравили су данас у Шапцу како би се упознали са привредним потенцијалима и важним градским пројектима.

Кинези у Шапцу

После посете кинеског председника Србији, инвеститори из Кине долазе у српске градове где им се нуде конкретни пројекти, што је и била тема састанка са представницима Града Шапца. Разговарало се о аутопуту од Руме до Шапца, индустријског зони, луци, потенцијалима у пољопривреди и туризму, а гости из Кине највише интересовања показали су за аутопут, луку и Сава парк. Циљ састанка је био упознавање кинеских привредника са понудом Шапца.
- Ми смо врло конкретни и практични. Представили смо оно што Шабац заиста може да учини бољим местом за живот. Главне теме су биле аутопут и мост преко Саве, транспортна и путничка лука и Сава парк, којим се 300 хектара уз реку Саву претвара у потпуно нови концепт туризма. Кинески партнери су врло заинтересовани и даљи разговори су извесни, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Миао Јулонг, генерални директор компаније Лонг Јинг, оценио је да су сви пројекти изванредно добро припремљени. - Пројекти су озбиљни и документовани. Ми то знамо јер већ шест месеци испитујемо Шабац и располажемо великим бројем података. Привредна комора индустријалаца и инвеститора Кине, која се управо региструје у Београду, и компанија Лонг Јинг заинтересовани су за реализацију свих пројеката који су нам представљени у Шапцу. Желимо и очекујемо убрзан равој Шапца под вођством градоначелника Зеленовића, поручио је Миао Јулонг. Цаи Ћингфенг, генерални секретар кинеске уније индустријалаца и инвеститора, објаснио је да је његов задатак да се ово тело региструје у Београду. - Шабац је леп град упечатљиве традиције и ми се надамо да ће кинески привредници донети још бољу будућност. Према нашим првим проценама и анализама, све понуђене пројекте ћемо прихватити. Ми смо од председника наше државе добили задатак да почнемо послове и зато смо овде, истакао је Ћингфенг. Након састанка у Градској кући, делегација кинеских привредника посетила је Северозападну радну зону, луку и акваторијум, а одржан је и састанак са Привредним саветом града. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА