Најновије

САТАНСКИ БОЛЕСНО: Бивши папа признао да постоји "геј лоби" у Ватикану

ВATИKAН - Бивши папа Бенедикт XVI обjавио jе мемоаре у коjима тврди да га нико ниjе присилио на одрекнуће, али наводи да jе геj лоби у Ватикану покушао да утиче на доношење одлука, пише италиjански лист Kориjере дела Сера.

Ватикан (Фото: Pixabay)

Први пут у историjи Ватикана jедан папа пише о свом понтификату, а у књизи "Последњи разговори" Бенедикт XVI jе обjавио дуге интервjуе коjе jе водио са немачким новинаром Петером Сивелдом и биће обjављена 9. септембра.
Бенедикт XVI се са ватиканског трона повукао 2013. и тако постао први папа у 600 година коjи се одрекао дужности.
У широким изводима из књиге, лист пише да Бенедикт каже да jе знао за постоjање "геj лобиjа" коjи jе чинило четворо - петоро људи коjи су покушавали и да утичу на одлуке Ватикана.
Наводи се и да jе пензионисани папа успео да разбиjе ту, како се наводи, моћну групу.
Бивши папа у књизи каже да jе само неколико врло блиских људи знало за његову намеру да одступи, страхуjући да би вест могла да процури пре него што jу jе изненада обjавио 11. фебруара 2013.
Kаже и да "ниjе могао да веруjе" када су га кардинали на таjноj конклави изабрали 2005. за наследника Ивана Павла II, али и да jе био "изненађен" када jе 2013. за његовог наследника изабран папа Фрањо,пренео jе портал Index.hr. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА