Најновије

ЧЕДА ПРЕД СРЕБРЕНИЦУ: Србија да прекине са злочиначком политиком!

СAРAJEВO - Лидер Либерално демократске партиjе Чедомир Jовановић оценио jе да jе Србиjа на озбиљноj прекретници и да ће и убудуће главно питање остати - у коjоj мери ће следећа влада бити спремна да спроводи европску политику за коjу jе добила озбиљну подршку на прошлим изборима.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

"Свако глуматање реформи Србиjу гура у загрљаj снагама коjе су jе уништавале у прошлости, и решеност да уместо приче о реформама добиjемо праве реформе наjбоље ће се видети кроз однос према региону и спремност да се уклопимо у европске безбедносне и спољнополитичке оквире", нагласио jе Jовановић за босански портал Klix.ba.  
Jовановић jе, говорећи о 11. jулу, рекао да ће доћи у Сребреницу, jер се данас не смемо склањати пред онима коjи би желели опет да нас врате мржњи и лудилу коjе нас jе скупо коштало. 
"Желим да веруjем да jе пред нама време кад ће Србиjа до краjа раскрстити са злочиначком политиком коjа у негирању геноцида има своj последњи израз, као и да ће раскрстити са злочинцима коjи су jе спроводили", рекао jе Jовановић. 
Према његовим речима, нема оправдања ни за jедну земљу региона, па ни Србиjу, да одустане од Eвропске униjе, као jединог оквира коjи пружа наду за економски опоравак, али и стабилан и дуготраjан мир. 
"Данашњи сложен политички контекст, замор Eвропске униjе, изазови настали вишегодишњом кризом и изласком Велике Британиjе из EУ, никако не смеjу бити оправдања", рекао jе Jовановић . Oн jе навео да ће се процес преговарања одблокирати ако следећа влада озбиљно приступи реализациjи Бриселског споразума, ако заузме конструктивну улогу у Босни и Херцеговини, ако озбиљно крене да се приближава европскоj безбедносноj и спољноj политици. 
"У супротном, без истинске жеље да се промене односи у региону и да се Србиjа организуjе као земља слободних медиjа и правосуђа, трансформисаног државног апарата, регулисаног положаjа свих мањина, поглавља преговора са Eвропском униjом биће само празна љуштура бриселске бирократиjе и неће нас одвести нигде", нагласио jе он. 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА