Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Црна Гора у престижном друштву

Премијер Црне Горе Мило Ђукановић кажžе да је учеšће те земље на Самиту НАТО у Варшави велико признање посебно ако се има у виду да је Црна Гора пре само деценију обновила дрžжавну независност.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

“Тек је 10 година од обнове независности, а Црна Гора је фактички чланица НАТО. Велика је сатисфакција за једну земљу када за само 10 година пређе пут захтевних реформи и испуни очекивања савезника из НАТО алијансе да будемо део тог престиžног друšтва, рекао је он за Глас Америке.
- Ово је велико признање и велики подстицај да наставимо путем квалитетног преговарачког процеса са ЕУ како би у биској будућности остварили чланство у и тој организацији” - навео је Ђукановић.
Црногорски премијер такође каžе да је могуће да се, због иницијативе америчког председника Обаме који је већ траžио да Сенат прихвати протокол о чланству Црне Горе, процес ратификације и код осталих чланица Савеза могао убрзати и заврšити пре предвиђеног рока.
Црногорски премијер рекао је за Глас Америке и како лично “преферира да одлуку о чланству у НАТО потврди парламент, након октобарских избора који ће, како каžе, бити својеврсан референдум и о питању НАТО чланства”.
- “Индикативно је да на референдуму инсистирају они који су против црногорске независности и који су против црногорског пута европске и евроатланске интеграције, али то није неšто šто ме забрињава и šто моžе дестабилизовати Црну Гору, нити угрозити темпо њеног даљег економског и демократског развоја - сматра Ђукановић.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА