Најновије

ДОДИК: Срамна и увредљива инсталација у Сарајеву, доказвише да је БиХ неодржива

Председник Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је да је срамна и увредљива инсталација која је постављена у Сарајеву само још један у низу доказа да је БиХ апсолутно неодржива земља.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Урадити нешто тако, и то на дан када ми у Републици Српској одајемо пошту за 3.500 Срба убијених у околини Сребренице и Братунца, страшно је, срамно и скандалозно.То представља злочин у континуитету, злочин који не престаје ни 20 година после рата према Србима, а срамно ћутање представника међународне заједнице који не показују ни минимум поштовања према српским жртвама, доживљавам као саучесништво у том злочину - истакао је Додик.
Он је оценио да они који раде овакве ствари, као и они који то прећутно допуштају позивају на распад БиХ и директно раде на њему.
- Наравно да ја немам ништа против распада БиХ, али их морам подсетити да је Дејтонским споразумом Република Српска добила и међународно признање, али и признање руководства тадашње такозване БиХ.
Такозвана БиХ заувек поништена
То руководство нас, наравно, посебно не занима, поготово што је, за разлику од Републике Српске, та тадашња такозвана БиХ заувек поништена и угашена Дејтонским споразумом - истакао је Додик.
Он је изјавио Срни да они који не престају причати о суживоту морају да знају да ћутањем о оваквим инцидентима раде све управо против тог суживота.
- Мера њиховог суживота је изгледа два и по одсто, на колико су свели Србе у Федерацији. То ни њима, као ни међународној заједници очито не представља никакав проблем.
Морам им поручити да им то у Републици Српској никада нећемо допустити и да ће она увек штитити и бринути о свим својим грађанима - закључио је Додик.
Извор: Srna.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА