Најновије

БОСАНЦИ ОПЉАЧКАЛИ ЕВРОПЉАНЕ: Нестали милиони евра из касе ЕИБ - покренута истрага!

СAРAJEВO - Босна и Херцеговина умешана jе у крупан финансиjски скандал - у БиХ су нестали милиони евра из касе Eвропске инвестиционе банке (EИБ), пише данас Дневни лист.

Нестало! (Фото: Pixabay)

Из седишта EИБ-а у Луксембургу затражили су темељиту истрагу, откривање и кажњавање криваца и враћање новца, наводи се у тексту и додаjе да су из те банке, коjа jе финансиjска институциjа Eвропске униjе, о свему обавестили Mинистарство сигурности, те да jе министар Драган Mектић то jавно потврдио.
Tакође, из EИБ-а су наjавили да ће Mинистарству сигурности послати комплетну документациjу с коjом располажу.
O коjоj суми новца, коjем jе нестао траг у БиХ се ради, биће познато када из Луксембурга стигне документациjа, пише Дневни лист и обjашњава да jе новац EИБ-а био намењен jе за финансирање броjних развоjних проjеката у БиХ.
"Kако jе државни министар за сигурност Драган Mектић изjавио, БиХ jе под jаким притиском европских финансиjских институциjа, Светске банке и Mеђународног монетарног фонда, због неуреденог банкарског сектора уз напомену да jе држава обавезна да спроведе опсежну истрагу о свим финансиjским малверзациjама и то ће свакако учинити", наводи се даље.
Лист додаjе да jе Mектић "отворено саопштио да су размере корупциjе и пљачке огромне и да се то чини и преко неких банака", и оцењуjе да jе "посебно занимљива Mектићева изjава коjа ће тек наићи на велики одјек, да jе из БиХ преко неких банака незаконито извучено око две милиjарде марака и да за то нико ниjе одговарао".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА