Најновије

МЕРКЕЛ: Британска влада да се одлучи

Немачка канцеларка Ангела Меркел поручила је данас да нова британска влада мора да одлучи када ће званично активирати Члан 50 о иступању из Европске уније, јавља Ројтерс.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Меркел је рекла и да је циљ Берлина да немачка економија не буде погођена одлуком Британаца о изласку из Уније, наводи британска агенција.
„Задатак новог премијера (Британије)...биће да разјасни какву врсту односа Британија жели да изгради са Европском унијом”, рекла је Меркел на заједничкој конференцији за новинаре са ирским премијером Ендом Кенијем у Берлину.
Меркел је поновила поруку коју је упутила и синоћ, на пријему за дипломате у немачкој престоници, када је изразила очекивање од нове британске владе да брзо дефинише своје односе са ЕУ након што конзервативна министарка унутрашњих послова Тереза Меј сутра преузме место премијера Британије.
Јуче је постало јасно да ће Меј водити Британију кроз преговоре о напуштању Уније, пошто се њена последња противница Андреа Ледсам повукла из трке за наследницу досадашњег премијера Дејвида Камерона.
Немачка канцеларка је и јуче рекла да је сада на Лондону да формално активира члан 50 о иступању из ЕУ након што су Британци на прошломесечном референдуму гласали за излазак из 28-чланог блока.
Како је Меркел додала, тек тада могу да почну преговори о било каквим будућим односима између Британије и ЕУ. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА