Најновије

Камерон поднео оставку краљици Елизабети Другој

Британски премијер Дејвид Камерон данас по подне је, у Бакингемској палати, краљици Елизабети Другој формално поднео своју оставку.

Дејвид Камерон (Фото: ЈуТјуб)

У последњој изјави пре одлазак у Бакингемску палату, Камерон је испред резиденције премијера у Даунуинг стриту 10, у присуству супруге и троје деце, рекао је да је "била највећа част у животу радити овде" и да је жели "успех овој сјајној земљи коју много воли".
Камерон је позвао своју наследницу Терезу Меј да задржи блиске односе са Европском унијом, иако је њен "историјски задатак да оконча 40. годишње чланство Велике Британије у ЕУ".
"Мој савет наследници, која је сјајан преговарач, јесте да остане што ближе ЕУ ради добробити трговине, сарадње и безбедности", рекао је Камерон у последњем обраћању британском парламенту.
Осим блискости са Унијом, Камерон је нагласио и важност уједињења подељене Конзервативне партије, и разлике у ставовима Британаца, "који су махом љути на политичку елиту"
Камерон се пред посланицима нашалио да је "од јутра имао састанке са министрима и да је, осим састанка са њеним височанством, остатак распореда прилично весео". 
Његово последње појављивање у парламенту ће остати упамћено по овацијама за време обраћања које је трајало 36 минута, хумору о посети краљици, па и, између осталог, признању своје љубави према немачкој канцеларки. 
Камерона хвале због његовог опуштеног државничког понашања, фигура супротна његовом ривалу Џеремију Корбину који му је данас поручио да се "захвали својој мајци што га је научила да се пристојно обуче".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА