Најновије

ОВАКО ЈЕ ВУЛИН ОБЈАСНИО: Двојац из Гвантанама у Србији је услуга највећој светској сили

БЕОГРАД - То што је Србија прихватила двојицу затвореника из америчког затвора Гвантанамо није претња по безбедност, већ је Србија учинила услугу највећој светској сили.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

То је изјавио министар за рад Александар Вулин, додавши да је реч о политици балансирања.

"Сећам се наслова да је Гвантанамо брука за човечанство и да га треба затворити. И ја мислим да Гвантанамо треба да буде затворен и ако Србија може да помогне да то мучилиште више никада не постоји, ту смо", рекао је Вилин за ТВ Пинк.

Он је додао да прихватањем два затвореника, који су провели девет и четрнаест година без оптужнице, Србија учинила услугу највећој сили света и да се то зове политика балансирања.

"Урадите оно што је добро, што вам одговара, што мислите да је исправно. А јесте себе нечим угрозили? Не, само сте сврстани у тридесетак земаља", рекао је Вулин.

На критике да ће то повећати претње од тероризма Вулин одговара да ми већ имамо мировне трупе у Либану, те да је Србија и због тога може запасти неком терористио за око.

"У колико мировних операција је наша војска и сви кажемо то је добро. Ми стално причамо да хоћемо да се боримо против тероризма, да смо део коалиције која се бори против Исламске државе. Па ово је начин", нагласио је он.

Министар је подсетио да су и Срби у Хагу чекали по девет, десет, дванаест година без пресуде, те да и двојица затвореника из Гвантанама чекају на оптужницу један девет а други четрнаст година.

"То су лица за које су рекли 'држали смо вас четрнаест година не знамо шта ћемо са вама, нисте терористи'", нагласио је министар и додао да српске службе могу да изађу на крај са два човека.

"Међутим, нисмо у стању да изађемо на крај са лицемерјем друштва у коме је Гвантанамо један дан брука, а други дан је ово највећа претња и да не помогнемо у његовом расформирању", поручио је министар.

Вулин каже да српска полиција сарађује са целим светом и да се дешава да се у нашој земљи чувају заштићени сведоци од криминалних банди из Америке, Канаде, те да тако могу "изаћи на крај и са два човека".

Говорећи о мигрантској кризи он је рекао да једна земља ЕУ не може да отвара границе, а друга да затвара и да Србија неће бити прихватни центар за мигранте које нико неће. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА