Најновије

ФБИ упозорио на "терористичку дијаспору" ИД-а!

Директор Федералног истражног бироа Џејмс Комеј тврди да ће се 'хиљаде терориста раширити по свету' након пораза ИД-а у Сирији и Ираку.

Фото: cairoportal.com

Високи званичници америчког Федералног истражног бироа упозорили су на могућност пораста насиља са формирањем "терористичке дијаспоре" када припадници оружане групе Исламске државе Ирак и Левант претрпе поразе у Ираку и Сирији.
"Сви знамо да ће ван калифата бити створена терористичка дијаспора након што војне снаге поразе калифат", рекао је директор ФБИ-ја Џејмс Комеј пред Одбором за унутрашњу сигурност Представничког дома.
Додао је да ће се "хиљаде терориста раширити по свету" те да је "посао ФБИ-ја да их препозна и заустави пре него што уђу у САД како би наудили невиним људима", преноси АП.
ИД ће појачати нападе по свету
Када буду поражени у Ираку и Сирији, припадници ИД-а ће очајнички покушавати доказати да су и даље витални, што ће "вероватно узроковати низ терористичких напада", рекао је Комеј.
Директор Централне обавештајне службе Џон Бренан проценио је прошлог месеца да је у Ираку и Сирији остало између 18.000 до 22.000 бораца.
Он је предвидео да ће вероватно појачати нападе широм света како буду сузбијани у тим земљама.
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА