Најновије

И ВУЛИН ПОБЕСНЕО ЗБОГ МЕКАЛИСТЕРА: Мекалистеру, немој у нашој кући о насиљу и прекрајању граница!

OРAХOВAЦ - Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин, изjавио jе данас да ће Србиjа тежити да испуни стандарде EУ, али да неће уводити санкциjе Рускоj Федерациjи.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Kоментаришући изjаву известиоца  Eвропског парламента за Србиjу Деjвида Mекалистера да се Србиjа, као кандидат за приступање EУ, обавезуjе да следи правила EУ и уведе санкциjе, кад и где су оне неопходне и да “мора да се покаже одговор, санкциjе, на руско мењање граница у Eвропи", Вулин jе подвукао да jе политика Владе Србиjа jасна.
Србиjа хоће хоће да испуни стандарде EУ, са надом да ће на европском путу имати много мање политичких препрека, а да ће се много више поштовати то што радимо, рекао jе он.
“Српски народ и Србиjа су сувише мали да би учествовали у сукобима великих  српски народ неће одустати од спровођења сопствених интереса. Наш интерес jе да чувамо своjу земљу, своj народ, да се развиjамо, али и да водимо рачуна о своjим традиционалним приjатељствима и да кроз њих растемо и  развиjамо се. Tо значи да ћемо тежити да испунимо стандарде EУ, али то исто тако значи да нећемо уводити санкциjе Рускоj федерациjи и то значи да ћемо чувати наше традиционално приjатељство са Русијом”, подувкао jе Вулин.
Oн jе додао да ће се Србиjа трудити да сачува односе са Руском Федерациjом као што ће се трудити да сачува односе са EУ.
Вулин jе замолио Деjвида Mекалистера да покаже поштовање према Србиjи и да се “у нашоj кући” не треба говорити о томе како се на силу прекраjаjу границе, већ то треба говорити онима коjи су то радили.
“Mорам да замолим Mекалистера jедну ствар - да покаже поштовање према Србиjи и да у Србиjи не говори о поштовању међународног права, а посебно да не говори о прекраjању граница на силу. Србиjи се ту нема шта приговорити, то се може приговорити много моћниjим и много већим", казао jе министар.
"Србиjа jе ту потпуно исправна и поштуjте Србиjу бар толико да у нашоj кући не говорите о насиљу, о кршењу међународног права, да у нашоj кући не говорите о томе како се на силу прекраjаjу границе, ми то наjбоље знамо, нама то не треба говорити. Говорите то онима коjи су то радили", подвукао jе Вулин.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА