Најновије

ЛИДЕР СПС У НОВОЈ ВЛАДИ, АЛИ БЕЗ ДЕСНЕ РУКЕ: Дачић остаје, лети Одаловић?!

Мандатар за састав Владе Србије Александар Вучић склапа последње коцке када је у питању састав његовог кабинета у којем ће се, осим функционера Српске напредне странке и нестраначких експерата, наћи и кадрови СПС-а.

Ивица Дачић (Фото: Медија центар)

Њихов лидер Ивица Дачић највероватније ће остати шеф српске дипломатије, док ће састав његовог кабинета морати да претрпи драстичне промене.
Социјалисти ће готово сигурно бити и овај пут коалициони партнер Српској напредној странци у Влади Србије, а њен лидер Ивица Дачић осим на потпредседничком месту остаће и у фотељи министра спољних послова.
- Ивица Дачић би требало да остане на свом месту. Ипак, из његовог кабинета мораће да оду неки од његових најближих сарадника, а пре свега Вељко Одаловић, који по свему судећи неће више бити генерални секретар МСП-а, већ ће на то место бити постављен неко ко ће много боље извршавати задатке - каже извор из Владе Србије.
Према речима саговорника, Вучић није нимало задовољан тренутним стањем у дипломатији и не жели да допусти да Дачић и даље буде без икакве контроле у МСП-у, те више није могуће да Дачић сам одабере људе за свој кабинет.
- Лидер СНС-а и премијер Србије Александар Вучић спреман је да поново да поверење Дачићу на месту шефа српске дипломатије, али жели да му јасно поручи који су правци којима може да се креће - каже саговорник.
Премијер Александар Вучић није ни јуче могао да одговори конкретно на питање када ће Србија добити нову владу, већ је само кратко поручио:
- Добиће је онда када буде могла да је добије.
Вучић је, међутим, истакао да ће у новој влади Србије најважнији ресори бити они који су до сада били у “запећку”, а то су просвета, образовање и пољопривреда.
СПС би у најновијем распореду карата поред места за Дачића могао да добије још само један ресор, а за сада још није познато да ли ће то бити образовање или здравство.
Када је реч о конкретним ресорима, шеф Ивица Дачић је  рекао да је то „Вучићева ствар”.
- Никада се нисам борио за функције, за министра полиције поставио ме је Тадић, а за шефа дипломатије Вучић. Премијер најбоље зна шта му у свом тиму треба. Тако ће и сада да буде - рекао је Дачић.

Ивица: Турци, клекните!

Дачић је јуче оценио крајње лицемерним изјаве бошњачких и турских политичара о Сребреници и поручио да је крајње време да сви схвате да је Београд спреман за помирење, али никада никоме неће дозволити понижавање Србије.
- Нико никада није донео ниједан акт на простору бивше Југославије о осуди злочина против Срба - навео је министар и поручио је да би турског колегу Мевлута Чавушоглуа, који каже да док Босна плаче, Турска не може мирно да спава, подсетио на турске зулуме за пет векова окупације.
- Морао је да се расплаче и над Ћеле кулом у Нишу, која је изграђена од лобања убијених Срба на Чегру 1809. Ваљда су и српске мајке доживеле бол када су им одводили децу кроз такозвани данак у крви, правећи од њих јањичаре - навео је Дачић и поручио да би неки турски званичник могао да клекне и пред Ћеле кулом и извини се Србима за све злочине за тих пет векова.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА