Најновије

Прва одлука Терезе Меј шокирала Британију!

Јавности релативно непознат инвестициони фонд, у којем је старији извршни директор супруг новоизабране британске премијерке Терезе Меј, један је од највећих и најмоћнијих на свету с процењеном имовином од 1,4 милијарде долара, пише данас “Индипендент”.

Тереза Меј (Фото: Јутјуб)

Овај фонд контролише и 20 милијарди долара у акцијама Амазона и Старбакса.
Нова премијерка је, између осталих, навела и имена ове две компаније у свом обећању о сузбијању избегавања плаћања пореза.
- Морамо причати о порезима. Не интересује ме да ли је у питању Амазон, Гугл или нека друга компанија, морате давати и нешто заузврат. Имате дуг према становништву, а тај дуг исплаћујете кроз порезе - казала је Терза Меј пре него што је постала премијерка.
“Фонд Капитал Груп”, чије је седиште у Лос Анђелесу, поседује велике уделе у компанијама као што су “Филип Морис Интернешенел”,”Локид Мартин”, “Морган Чејс”, пише британски дневник.
Из компаније су за “Индипендент” рекли да Филип Меј ради у представништву фонда у Лондону и да је менаџер задужен за односе са клијентима.
- Он је у контакту са организацијама и институцијама у Британији с циљем да се увери да су они задовољни нашим услугама и да ми разумемо њихове циљеве. Није укључне у наше инвестиционе послове – наводе у Фонду.
Фонд је профитирао од инвестиција у Амазон и Старбакс, а обе компаније су под истрагом због неплаћања пореза.
Није познато да ли је Тереза Меј упозната са чињеницом да је компанија, у којој је њен супруг, један од најзначајнијих инвеститора управо у Амазон, закључује лист.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА