Најновије

ЦРНИ БИЛАНС НИЦЕ: 84 мртвих, преко 100 повређених - Оланд обећао жестоку борбу против џихадиста

НИЦA - Наjмање 84 људи jе погинуло, а више од 100 особа jе повређено када jе протекле ноћи изведен напад прво из ватреног оружjа, а потом и улетањем камиона у масу људи коjи су у француском граду Ници гледали ватромет поводом прославе националног празника 14. jула, jављаjу jутрос агенциjе.

Оланд се обраћа грађанима (Фото: Јутјуб)

Нападач jе 31-годишњак тунижанског порекла коjи jе живео у Ници.
Нападач jе возио камион тежак 19 тона коjим jе газио људе на путањи дугоj два километра пре него што jе убиjен.
Француски председник jе, у телевизиjском обраћању jутрос нешто пре 04.00 сата, рекао да jе несумњиво реч о терористичком акту и истакао да jе "Француска погођена 14. jула, на дан коjи симболизуjе слободу", jављаjу француски медиjи.
Oланд jе обjавио да ће ванредно стање у земљи бити продужено за jош три месеца, а не укинуто 26. jула како jе раниjе рекао у четвртак, и додао да ће бити ангажована оперативна резерва како би се олакшало полициjским снагама и жандармериjи.
Према његовим речима, операциjа "Сантинел", коjа омогућуjе мобилизациjу 10.000 додатних воjника, одржава се на високом нивоу.
Oланд jе изразио солидарност са жртвама и њиховим породицама.
Истакао jе да jе француска jе ужаснута тим монструозним чином, али jе поручио да ће његова земља увек бити снажниjа од фанатика коjи желе да jе нападаjу и да ништа не може уништити спремност Француске да се бори против тероризма.
Tакође jе упозорио да ће после напада у Ници, Француска поjачати операциjе против терориста Исламске државе у Сириjи и Ираку и против оних коjи нападаjу Французе на францускоj териториjи.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА