Најновије

БЛИЦКРИГ НА СЕВЕРУ ЛАТАКИЈЕ: Хиљаде мртвих џихадиста и отворен пут према турској граници! (МАПА)

Након интензивних борби које су трајале 12 сати, на шест различитих фронтова, сиријска армија успела је да ослободи град Кинсибу и околна брда, важну стратешку тачку за контролу северне Латакије.

Пустињски соколови у Латакији (Фото: anna-news.info)

Након интензивне припреме терена од стране руског ваздухопловства, сиријска армија, односно јединице морнаричке пешадије и јединице за специјалне операције "Пустињски соколови" успели су да ослободе Кинсибу.

Како наводе војни извори, операција је била веома комплексна и зато су претходних дана изостали снимци из ове операције, али се наводи да ће армија ускоро објавити опсежан фото/видео извештај из ове успешне операције. Кинсиба је пала 1. јула, након самоубилачке масовне офанзиве џихадиста који су уз губитке мерене стотинама бораца успели да освоје овај град. Ни његово држање није било ништа мање крваво и најмање исто толико терориста је изгубило живот у сталним покушајима сиријске војске да га ослободи.  Сиријска војска је, охрабрена овом победом и великим губицима које су претрпели терористи наставила да се креће према северу Латакије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА