Најновије

ЕРДОГАН ОДЛЕТЕО У НЕПОЗНАТОМ ПРАВЦУ: Похапшене судије и генерали, враћена фрегата, од адмирала ни трага (ВИДЕО)

Турске власти ухапсиле су и командантe Друге армије генерала Худутија и команданта Треће армије генерала Ердала Озтурка због умешаности у неуспео војни пуч.

Назад на одмор? (Фото: Синхуа/public)

Турска државна агенција Анадолу објавила је да се свих пет бојних бродова који су испловили током ноћашњег покушаја пуча у тој земљи вратили у војну луку Голчук на североистоку Турске, али да се ништа не зна о команданту морнарице.
АП преноси да је турска агенција навела да се у поморску базу вратило пет фрегата и једна корвета. У извештају стоји да није јасно да ли се командант морнаричке флоте адмирал Вејсел Коселе, за којег се не зна где је, био на једном од тих бродова. Грчки војни извори објавили су раније данас да је турска група која се противи влади у Анкари преузела контролу над фрегатом у турској поморској бази Голчук. Ројтерс је пренео да је отет и командант турске флоте којег отмичари држе као таоца. Према сазнањима Ал Џазире, Турски председник Реџеп Ердоган полетео је током дана са међународног аеродрома Ататурк у непознатом правцу. Ердоган је рано јутрос долетео у Истанбул где се обратио новинарима и рекао да покушај државног удара у Турској није успео.

Ухапсио Уставни суд

Турски тужиоци су издали налоге за хапшење 140 чланова Уставног суда и 48 чланова Државног савета након покушаја пуча у петак увече. Већ је извршено десет хапшења, јавили су локални медији. Најмање 265 особа је погинуло, а више стотина рањено у ноћашњим сукобима у Анкари и Истанбулу. Турска војска покушала је да преузме власт у земљи и свргне председника Реџепа Тајипа Ердогана, међутим пуч није успео. Погледајте како су Ердоганове присталице прославиле овакав след догађаја: Извор: Новости/агенције/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА