Најновије

ЕРДОГАНУ АЈФОН СПАСАО ГЛАВУ: Невероватна прича војног удара у Турској

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган никад није волео технологију, а поготово не друштвене мреже, а управо му је паметни телефон Ајфон 6 синоћ током покушаја војног пуча у Турској, спасио државу, али и њега самог.

Ердоган и ајфон (Фото: Јутјуб)

Како пише регионални Н1, у тренуцима тоталног хаоса, када је Си еН еН Турк био под окупацијом побуњеног дела војске, Ердоган је укључио FaceTime App апликацију путем које је позвао народ да изађе на улице, и успротиви се војном удару.
“Превазићи ћемо ово”, казао је Ердоган путем Си еН еН Турк телевизије. “Изађите на улице, и одговорите им. Они који су одговорни добиће заслужену казну”, Ердоганове су речи.
Суштина је у томе што су побуњени делови војске заузели просторије државне телевизије, те је Ердогану практично било немогуће да изађе у јавност.
Ипак, Ајфон 6, а нарочито друштвене мреже – које он не воли и које је често забрањивао и онемогућавао приступ у Турској, синоћ су промениле ток војне побуне која је завршила неуспехом.
Интересантно, турска агенција Анадолија објавила је да су пучисти користили WhatsApp као главни канал комуникације у припреми за покушај војног удара.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА