Најновије

НЕСХВАЋЕНИ СТЕ? Ових седам знакова да сте надпросечно интелигентни

Интелигенција се не крије у томе колико смо књига прочитали или које смо школе завршили. Она се може наћи и у практичним вештинама, надарености за музику, па чак и надарености за спорт. Интелигенција је комплексна, што значи да се придев "интелигентан" може односити на више људи него што сте можда мислили.

Интелигенција (Фото: pixabay.com)

Људи некад мисле да нису паметни само зато што не могу да се сврстају у одређену категорију, а то свакако није тачно. Чак и ако се не осећате паметним прочитајте ових седам знакова који указују да сте заправо паметнији него што мислите.
Строги сте према себи
Једна од најгорих ствари које вам се могу десити је да не разумете нешто. За паметнице као што сте ви, невероватно је фрустрирајуће да наиђете на нешто што што не разумете одмах. Откуд то? То је зато што обично све схватате лако, тако да када не „провалите“ нешто одмах осећате се лоше због сопствене интелигенције.
Активни сте
Паметни људи обично знају шта се дешава у свету око њих и свакодневно гледају вести и читају новине. Чак и кад немате времена, ви га вероватно нађете како бисте „прелетели“ преко Твитера или Фејсбука да бисте били у току.
Несхваћени сте
Можда је ваш хумор исувише префињен. Можда је ваш речник сувише напредан. Ви се константно некоме објашњавате. Каква год да је ситуација, за интелигентне људе је чест случај да су несхваћени од околине. То није ваша грешка, то је само начин како паметни људи пролазе у животу.
Ваши пријатељи су паметни
Паметни људи воле да буду у друштву паметних људи. На послетку, ко жели да буде у друштву људи који не разумеју ваше шале? Ваши пријатељи вас разумеју и оно што причате им је блиско. Они су паметни, а будући да се паметни друже са паметнима, то сте и ви.
Од себе очекујете много
Од паметних људи се очекују велике ствари. Чак и док су били деца, од њих се очекивало да буду најбољи или међу првима у разреду. Управо због ових ствари паметни људи често имају велике планове за будућност. Било да се ради о упису на факултет или грађење каријере, ви вероватно планирате велике ствари за себе. О било каквом циљу да је реч, очекујете да ћете га постићи.
Волите игре
Многи паметни људи уживају у играма јер су то ствари које треба „открити“ и у њима је важан такмичарски дух. На пример, велики број паметних људи уживају у решавању укрштених речи и игрању карата и друштвених игара. Овакве игре захтевају концентрацију и размишљање, што годи паметницама као што сте ви. Када играте игре, ви размишљате чак и када сте на паузи.
Рекли су вам да сте паметни
Искрено, многи паметни људи не воле да мисле за себе да су паметни. То је као да се хвалите, када заправо, само говорите чињенице. Људи су вам сигурно рекли да сте паметни, а интелигенција добија пуно пажње, посебно на послу или у учионици. Прихватите своју памет и уживајте у њој.
Извор: Bizlife

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА