Најновије

ДЕЛТА ИМПЕРИЈА: Тесна им Србија, шире се ван граница

Компанија Делта Холдинг у власништву Мирослава Мишковића саопштила је да ће уколико не добију дозволе од Града, бити принуђени да инвестиције усмере ван Србије.

Фото: Ansa.it

Делта Холдинг је на колегијуму навео да има велике планове за изградњу некретнина у Србији, као и да су припремљени пројекти и обезбеђено финансирање за четири инвестиције: пословну зграду Делта холдинга, шопинг мол Делта планет на Аутокоманди, хотел Интерконтинентал и пословну зграду на Новом Београду.
“Нажалост, ни после две и по године разговора са градским властима и обећања да ће сви услови бити обезбеђени, ни за једну од ових локација дозволу за градњу нисмо добили”, кажу у Делта Холдингу. 
Наводи се да, с обзиром на то да припрема локација ангажује велика средства, не постоји могућност, а ни воља да се унедоглед чекају потребне дозволе. 
“Уколико у најкраће време не буде могућа реализација ових пројеката, Делта ће бити бити принуђена да мења постојеће планове односно да своје инвестиције усмери ван Србије”, поручују у Делта Холдингу. 
Делта је најавила и нове инвестиције у региону. Осим изградње хотела Интерконтинентал у Љубљани, компанија ће почетком следеће године почети и изградњу шопинг-мола у Бањалуци. Како кажу, биће то највећа инвестиција у Републици Српској. 
Компанија наводи да ће Бањалука добити објекат од 60.000 метара квадратних, а да је инвестиција вредна 60 милиона евра. Планирано је отварање више од 2.500 нових радних места. 
Такође се наводи и да се изградња хотела Интерконтинентал у Љубљани, одвија по плану и да је током првих шест месеци 2016. изграђено 45 одсто конструкције. Отварање је планирано у првој половини 2017.
Извор: B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА