Најновије

Без Гадафија је земља у хаосу

ТРИПОЛИ- Посланици либијског међународно признатог Парламента одбацили су крајем октобра предлог УН које су позвале на формирање владе националног јединства. Овим је задат ударац напорима да се оконча политичка криза у земљи која је издељена племенски, војно и политички.
Моамер ел Гадафи (Фото: Flickr)

Моамер ел Гадафи (Фото: Flickr)

Посланици Парламента су, међутим, истакли да ће и даље учествовати у мировним преговорима са представницима супарничког парламента, чије је седиште у престоници Триполију. УН је недавно предложио формирање владе националног јединства, а предложио је и кандидате за шест кључних функција. У Либији постоје две владе, једна у Триполију коју подржавају бивши побуњеници и друга, међународно призната у Тобруку на истоку земље. Либија је утонула у хаос грађанског рата 2011. године када је и свргнут председник Моамер Гадафи. Од тада не постоји централна влада, а чак и територија за коју тврде да је контролишу је проблематична због милиција које харају, убијају и отимају странце, уз међусобне обрачуне либијских племена.
Прочитајте још:МОСКВА: На северу Кавказа убијен један од лидера Исламске државеКАД НИСИ БАШ НИМАЛО НОРМАЛАН: Погледајте најлуђе бламове сиријских устаника! (ВИДЕО)ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ: Сиријска армија деблокирала аеродром Кувеирс (ВИДЕО)
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА