Најновије

Викиликс: Спремите се за борбу, стижу документи о Турској!

ИСТАНБУЛ - Викиликс је саопштио да планира објаву докумената о структурама политичке моћи у Турској након пропалог покушаја пуча у тој земљи протеклог викенда.

Спремите се за борбу, стижу документи о Турској! (Фото: Јутјуб)

"Спремите се за борбу када објавимо више од 100.000 докумената о структурама политичке моћи Турске", написано је Твитер налогу Викиликса, пренео је Ројтерс.
Власти су у недељу саопштиле да су привеле око 6.000 војника док је издато 3.000 налога за хапшење представника правосуђа после покушаја пуча у којем је страдало 290 особа, од којих око 100 пучиста. 
Еродган је синоћ поменуо и могућност поновног успостављања смртне казне која је званично укинута 2004. године у оквиру кандидатуре за чланство у Европској унији. 
Те мере спроведене после неуспелог пуча изазвале су забринутост западних земаља које су позвале Турску да поштује владавину права и уставни поредак као и да се уздржи од могуће опште репресије у земљи. 
У ноћи 16. јула покушан је војни пуч у Турској, са главним сукобима који су се одвијали у Анкари и Истанбулу. 
Турско државно вођство је у међувремену објавило да је пуч угушен, а према последњим информацијама 290 људи је током њега убијено, а 1.440 особа је рањено. Погледајте ОВДЕ жестоку пуцњаву код суда у Анкари. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА