Најновије

ШАМПИОНИ: Дебатни тим ПЕП-а однео пехар на међународном турниру у Софији!

Дебатни тим Високе школе за пословну економију и предузетништво из Београда остварио је нови велики успех освојивши шампионску титулу на управо завршеном дебатном турниру Софија Опен 2016.

Мајкл Дан и Стефан Сириџански (фото: ПЕП)

Овај међународни турнир одржан је током викенда 16. и 17. јула у организацији Универзитета у Софији. Учешће је узело 36 тимова из више од 10 земаља, укључујући Израел, Немачку, Аустрију, Грчку и Румунију.
Дебатовало се о различитим темама, попут увођења основног дохотка свим грађанима ЕУ, давању грађанима могућности да туже политичаре за неиспуњена обећања, јачој контроли добротворних организација итд. 

У финале су се пласирала четири тима - два из Београда, један из Беча и један из Израела.
ПЕП су у финалу представљали Мајкл Дан Гоекјиан и Стефан Сириџански, а такође у финалу се нашла и студенткиња ПЕП-а Миља Шијакињић у тиму са студенткињом Биолошког факулета Невенком Радић.
У екпној конкуренцији победу је однео тим ВШ ПЕП у коме су били Мајкл и Стефан. У појединачној конкуренцији Мајкл је проглашен за трећег најбољег говорника, Стефан четвртог и Миља седмог.  
На турниру су учествовала још два представника ВШ ПЕП, Илија Иванишевић и Јован Петронијевић, и то као судије.

Ово је још један у низу припремних турнира за студенте ВШ ПЕП који ће узети учешће на Европском универзитетском првенству које се одржава у августу и Светском универзитетском првенству које ће бити одржано у децембру. 
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА