Најновије

ШАЉУ ПОРУКУ ПРЕМИЈЕРУ: Дачић уцењује Вучића преко Томине фотеље?!

Председничким изборима врше притисак на Вучића да формира Владу Србије! Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма је ничим изазван „кандидовао“ шефа Социјалистичке партије Србије Ивицу Дачића за председника Србије, иако ће председнички избори бити одржани тек 2017. године.

Вучић и Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Овим потезом, како сазнаје „Ало“, социјалисти ће покушати да изврше притисак на мандатара за састав нове владе како би се СПС што пре нашао у новом кабинету и добио ресоре које жели.
- Прича о председничким изборима и најављивање Дачићеве кандидатуре је својеврсна порука лидеру СНС-а да би социјалисти, уколико не добију оно што желе у новој влади, могли да ударе на Томислава Николића и тиме помрсе конце Александру Вучићу и напредњацима - каже извор из Владе Србије.
Према његовим речима, Дачић је једини кандидат који би могао да добије „озбиљан број гласова“ на председничким изборима и тако уздрма позицију актуелног шефа државе.
Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже да је прича о председничким изборима у Србији преурањена и да се користи само у виду притиска на премијера Србије и лидера СНС-а Александра Вучића.
- Прича о кандидатима за председничке изборе и уопште прича о избору шефа државе је притисак на Александра Вучића како би се он што пре одлучио кога ће подржати, док прича о кандидовању Ивице Дачића свакако има везе са саставом нове владе - каже он.
Према његовим речима, лидер СПС-а Ивица Дачић је једини кандидат социјалиста који може да добије озбиљан број гласова на председничким изборима 2017. године.
- Дачић је једини у СПС-у кога та странка може да кандидује. Другог кандидата не видим - каже он.
Подсетимо, лидер ЈС-а Драган Марковић Палма је у Лесковцу предложио да председнички кандидат њихове коалиције буде Дачић.
- ЈС ће предложити, а и вама предлажем, да наш кандидат за следеће председничке изборе буде Ивица Дачић - казао је Марковић на скупу у Народном позоришту у Лесковцу на прослави рођендана СПС-а. Лидер социјалиста је на предлог његове кандидатуре за председника државе одговорио: „То ћемо да видимо.“
Ивица Дачић је раније у интервјуу за „Ало“ рекао да је изазов заменити Томислава Николића.
- Није ми то никада био сан, али о томе данима размишљам. Зато што је то следећа трка коју морам да трчим, осим ако немамо договор као део владајуће коалиције. Показало се да је увек добро да странка има свог кандидата. Зато ће сви тражити да будем председнички кандидат, и они који ми мисле добро, али и они који желе да пропаднем. То јесте изазов - рекао је он.
Шешељ, Љајић и Шапић у трци за шефа државе
Председнички избори у Србији одржаће се 2017. године, а своју кандидатуру, осим лидера СПС-а, за сада су индиректно, јер избори још нису ни расписани, најавили Борис Тадић, Братислав Југовић, Војислав Шешељ, Расим Љајић, Зорана Михајловић, Александар Шапић, Саша Мирковић и многи други српски политичари.
Само Антић из СПС-а дошао на изложбу напредњака
У београдској галерији „Прогрес“ отворена је изложба „Нецензурисане лажи“, коју организује Српска напредна странка. Интересантно је да је на свечано отварање изложбе, осим функционера напредњака, дошао само потпредседник СПС-а Александар Антић, за кога у самој Социјалистичкој партији Србије кажу да је „Вучићев човек“. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА