Најновије

ДАЧИЋ: Све зависи од Немачке

БEOГРAД - Први потпредседник Владе Србиjе и министар спољних послова Ивица Дачић изразио jе данас уверење да ће извештаj Eвропске комисиjе о напретку Србиjе бити позитиван и додао да очекуjе да ће до краjа године бити отворена преговарачка поглавља 32 и 35, али jе напоменуо да то зависи пре свега од става Берлина.
Дачић: Лако је њима! (Фото: ЈуТјуб)

Дачић: Лако је њима! (Фото: ЈуТјуб)

- Извештаj о напретку ће сигурно бити позитиван, можда наjпозитивниjи у односу на претходне године. Да ли ће бити неких примедби? Биће, сигурно, не постоjи извештаj без примедби и запажања. Да нема примедби ми бисмо већ били чланови EУ, рекао jе Дачић на конференциjи за новинаре. Jедна од примедби ће се, према његовим речима, односити на план за изградњу гасовода Jужни ток, док jе питање одржавања Параде поноса решено. Шеф српске дипломатиjе изjавио jе и да очекуjе до краjа године отварање поглавља 32 и 35, да jе то под знаком питања, пре свега због става Немачке. Немци су сматрали да наjпре мораjу да буду отворена поглавља 23 и 24, а када смо с њима успоставили боље односе, рекли су  да би то можда могло да буде поглавље 35, али да оно мора да подразумева имплементациjу списка ствари договорених Бриселским споразумом, а за то треба и друга страна - Приштина, рекао jе Дачић. Србиjа сада, према његовим речима, треба да плаћа цех тога што у Приштини jош не могу да формираjу владу.
Прочитајте још:

ЖИВКОВИЋ: Путинова посета не доноси ништа добро!

Милан Бачевић амбасадор у Кини

Mинистар Дачић jе оценио да за Србиjу ниjе од суштинског значаjа питање да ли ће поглавља бити отворена у децембру или jануару, али да jоj jе важно да види искрен однос и "границу између намерног кочења и добронамерних примедби". - Mи не можемо да прихватимо учешће у маратону коjи се зове померање циља, да не знамо колико дуго треба да трчимо и коjе препреке треба да савладавамо, казао jе он. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА