Потребно је (за базу):
- 200г кекса
- 100г путера или маргарина
- неколико капљица зеленог желатина
- 200 г кекса
- 100г путера или маргарина
- неколико капљица црвеног желатина
Поступак:
1. Кекс смрвите у најситније мрвице оклагијом или блендером.
2. Отопите маргарин и помешајте с кексом и желатином. Лепо умешајте како би се смеса сјединила. Направите црвену и зелену смесу.
3. Ставите црвену смесу у калуп за торту (пречника 21цм) и користите полеђину кашике да лепо поравнате. Направите простор око ивице за зелену смесу.
4. Узмите у шаку малу количину зелене смесе, згњечите је и потом ставите око црвене у плеху. Кашиком лепо све изравнајте.
Потребно је (за бели део):
- 2/3 кашике желатина у праху
- 25мл воде
- 250 г крем сира (маскарпоне)
- 60г шећера
- 60мл млека
- 60мл слатке павлаке
Поступак:
1. Ставите желатин у воду, промешајте и оставите по страни да упије вода.
2. Умутите слатку павлаку и оставите са стране.
3. Умутите крем сир миксером, потом додајте шећер и млеко.
4. Загрејте желатин у микроталасној пећници док се не отопи. Додајте га у смесу с крем сиром и брзо улупајте.
5. Додајте у слатку павлаку.
6. Једну шољу ове смесе одвојите са стране и обојите је у црвено, а потом проспите преко црвене базе.
7. Преко просуте црвене смесе ставите једну чинијицу тако да је поклопите, а потом око ње сипајте смесу за бели део.
8. Оставите у фрижидер.
Потребно је (за прелив):
- 345г свеже лубенице без коштица
- 1 желатин (10г) са укусом јагоде
- 50 мл воде за желатин
Поступак:
1. Лубенице изблендирајте, а потом процедите кроз цедиљку.
2. Желатин растворите у води, оставите око пет минута да набубри, угрејте га да се истопи (не да проври!) а потом додајте у исцеђени сок од лубенице.
3. Извадите чизкејк из фрижидера, померите чинију којом сте поклопили црвену смесу, и полако ставите желатин преко. Полеђином кашике уклоните мехуриће с површине, уколико их има.
4. Ставите у фрижидер.
Потребно је (за украшавање):
- 100г црне чоколаде
1. Отопите чоколаду и ставите у кесу за шлаг, а потом преко чизкејка помало искапајте како би направили црне семке. Извор: yumama.com