Најновије

Сорош означио "смртну опасност" по Европу!

"Коктел од "брегзита", миграционе кризе и могућег банкарског колапса може постати смртоносан за ЕУ, док светски финансијски систем стоји на прагу нових катаклизми" изјавио је у интервјуу италијанском листу "Коријере дела сера" амерички инвеститор Џорџ Сорош.

Џорџ Сорош (фото: Јутјуб принтскрин)

„Након ’брегзита‘ ЕУ прети смртна опасност“, рекао је Џорџ Сорош за „Коријере дела серу“. Он је додао да Европа може да преживи само ако се претвори у такав савез којем би желео да се прикључи Лондон и у којем не би били организовани „брегзити“.
Према његовим речима, миграциона криза у Европи је успорена након што је затворена балканска маршрута, али не треба мислити да ће ситуација остати стабилна, чак и ако се сада чини да Европљани нису против миграната. Власти у Италији и другим земљама треба да покажу реалну спремност да решавају заједничке проблеме до којих је довела политика ЕУ према избеглицама. „То је у потпуности питање политичке воље. ЕУ поседује нетакнуте ресурсе које може да искористи. Ако то сад не уради када се налази на граници живота и смрти, када ће?“, пита се амерички финансијер. Неуспешни војни пуч у Турској само ће повећати неодређеност по питању безбедности. Ердоган је кренуо на примирје са Русијом, са жељом да постане посредник између Русије и Европе, наводи се у чланку. „У сваком случају споразум између ЕУ и Турске је сувише непоуздана база за нову политику ЕУ о избеглицама“, сматра Сорош. Како би преживела, ЕУ треба хитно да предузме одлучне мере, сматра милијардер. Пре свега, треба да буде формулисана јасна разлика између ЕУ и еврозоне. Слаба карика саме еврозоне, по мишљењу Сороша, јесте Италија чије банке вапе за хитним оздрављењем. Он предлаже да се уведу санкције институционалним инвеститорима, а приватним да се надокнаде губици. Осим тога, инвеститор је као неопходне услове за преживљавање Европе означио поштовање финансијске дисциплине и правила банкарског савеза. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА