Најновије

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ СТРУЧЊАКА: Минхен може да се деси и у Београду!

Стравичан убилачки поход у Минхену подстакнут је терористичким нападима у свету који су узели маха у последње време, што може да се догоди и у Србији, упозорава професор Факултета за безбедност Дарко Трифуновић.

Џихадисти (Фото: zerocensorship.com)

Попут стравичног догађаја у Минхену, он каже да и у Србији може да се доживи слична судбина, јер су терористички напади у свету отворили Пандорину кутију.
- Сви они који имају такве склоности да науде друштву знају да су најрањивији делови друштва потпуно незаштићени. Данас свако може да унесе оружје у неки тржни центар у Београду, а наше обезбеђење није наоружано и није обучено да тако нешто може да спречи. Такође, судови у Србији штите такве, јер се предмети вуку дуго - објашњава Трифуновић.
Он наводи да је нужно да се у Србији промене четири кључне ствари како би се подигле безбедносне мере на задовољавајући ниво.
- Прва ставка је ширење безбедносне културе. Друга битна тачка је повратак служења војног рока, трећа је либерализација Закона о ношењу и држању оружја и четврта лежи у промени кривичног закона, који би требало да буде по угледу на законе у САД - поручује Трифуновић.
Он наглашава да не верује тврдњама немачке полиције да није реч о терористичком нападу, јер истрага још није ни завршена.
Конзул Србије у Минхену Снежана Миљанић рекла је да међу погинулима у оружаном нападу у Минхену нема грађана Србије, али да баварска полиција није могла да потврди да ли међу повређенима има наших држављана. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА