Најновије

"ЕВРОПА СЕ ТРЕСЕ, НИКО ВИШЕ НИЈЕ СИГУРАН": Имаћемо свакодневне покоље уколико власти нешто не предузму, тврде стручњаци!

Није како треба прошла ни половина 2016. године, а већ се зна да ће она остати упамћена по суровим масовним убиствима широм света. Крвници су убијали по Паризу, Бриселу, Истанбулу, Ници, Вирцбургу и Минхену показавши целом свету да нико више нигде није безбедан, кажу светски стручњаци за безбедност.

Нико више није сигуран (Фото: Јутјуб)

Они додају да подједнаку претњу представљају следбеници ИСИС-а, других екстремистичких идеологија, па и нацисти тзв. “усамљени вукови” без директне везе са радикалним групама, који по правилу имају историју менталних болести.
На тлу Европе од марта ове године убијено је 168 људи, а од јануара прошле године, 495. За само осам дана, од 14. до 22. јула, у Западној Европи извршена су чак три крвава напада у којима је убијено 93 људи – у Ници на шеталишту током прославе Пада Бастиље, у Вирцбургу у возу и на улици у Минхену, преноси Информер.
- Сада је више него јасно да нас насиље може задесити на све стране. У метрополи једнако као и у провинцији, у возу, продавници, на улици, у дискотеци… Непоштовање вредности људског живота је толико да у догледно време не можемо да се надамо побољшању. Та егзистенцијална претња се очигледно не може предупредити - рекао је немачки стручњак Јирген Клауфбаунд за “Штутгартер цајтунг”.
Са Руске академије наука стручњак Александер Камкин упозорава да сви ови инциденти представљају претњу много опаснију него што се мисли.
- Европске владе мораће да усвоје непопуларне мере како би успели да контролишу ситуацију. Ако се то не деси, плашим се да ће у Европи завладати хаос и да ћемо сваки дан читати о масовим покољима - закључио је.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА