Најновије

Кина: Амерички штит у Кореји само подиже тензије!

"Размештање америчког противракетног штита у Јужној Кореји само ће погоршати тензије и угрозити поверење између Кине и САД" упозорава кинески војни званичник.

Амерички ракетни штит у Јужној Кореји подиже тензије (Фото: xinhua)

Фан Чанглонг, потпредседник Централне војне комисије, пренео је ту поруку на састанку са америчком саветницом за националну безбедност Сузан Рајс, наводи кинеска државна новинска агенција Синхуа.
Високи кинески званичник рекао је Сузан Рајс да би неуспех у адекватном решавању осетљивих питања између САД и Кине могао да "врло вероватно поремети и поткопа" њихове међусобне војне односе, преноси АФП. Рајс је највиши амерички званичник који борави у посети Пекингу откако је Стални арбитражни суд у Хагу раније овог месеца одбацио широка кинеска територијална права на Јужном кинеском мору, што је разгневило Пекинг и појачало тензије са Вашингтоном. Њена посета има за циљ да припреми посету америчког председника Барака Обаме приликом самита Г20 у граду Хангџу у септембру, наводи француска агенција. Рајс је у разговору са Фаном рекла да су ризици од ненамерних последица операција снага двеју земаља које се, како је приметила, одвијају све ближе једне другима, смањени захваљујући бољој комуникацији и другим мерама изградње поверења. Она је, међутим, упозорила да, упркос напретку, САД и Кина морају разговарају о изазовима и разилажењима и превазиђу их. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА