Најновије

Сезонски послови у Србији за које нисте ни чули, а који су потпуни хит: Можда ова занимања чекају баш вас!

Бројање аутомобила на наплатној рампи за 1.600 динара дневно само је само једна од понуда за прилично необичне сезонске послове који се могу наћи на сајтовима српских омладинских задруга.

Бројање аутомобила на наплатној рампи за 1.600 динара дневно! (Фото: pixabay)

Промоције, лепљење декларација, конобарисање и рад у кол центру можда јесу најпопуларнији сезонски послови (или барем одмах после брања малина), али су далеко од најзанимљивијих. Јер, на дугачком списку понуде на сајтовима омладинских задруга налазе се бисери од занимања за које многи никад нису ни чули.
Секач жице
Од професионалног секача жице очекује се да осам сати дневно – сече жицу! У питању је рад у фабрици која се бави производњом и прерадом папира, па су им потребни људи који ће по цео дан само да секу жицу којом су потребне сировине увезане.
Звучи једноставно, али само један од ризика јесте повреда или, још горе, инфекција од зарђалог метала. Са зарадом од 160 динара на сат овај посао доноси преко 30.000 динара месечно.
Бројач саобраћаја
Све што се од запосленог очекује јесте да седи поред наплатне рампе и броји колико је аутомобила прошло у одређеном временском року. Дневница је 1.600 динара, али будући да ово нису дугорочни послови (ради се свега два или три дана) овакви послови се одмах разграбе.
Писање временске прогнозе
Од особе која се јави за ову позицију очекује се само једна ствар – да на основу датих података напише временску прогнозу. Потребно је да се особа разуме у метеорологију и да уме смислено да састави реченице, а зарада је 160 динара по сату.
Разгртач угља
Млади момци у пуној снази, који немају посао, а не смета им да упрљају руке, могу да се пријаве за посао разгртања угља. Реч је о фабрици хартије којој су потребни радници на овој позицији и спремни су за то људски да плате – 250 динара на сат! Ради се у три смене.
Кловн
Рад у дечјој играоници је за неке људе раван паклу, док би други једва чекали да се маскирају у кловна и забављају малишане. Управо то нуди једна играоница, која за радно време од осам сати нуди зараду од 1.600 динара. Поред тога што бисте понекад морали да будете кловн, ваша обавеза би била и да се играте са децом у „цивилу“.
Дочекивач на аеродрому
Да ли сте знали да у Србији можете да зарадите паре само на основу тога што ћете некога сачекати на аеродрому? Овај оглас се конкретно односи на људе који говоре турски језик, а од њих се очекује и да госте прошетају по граду. Познавање и енглеског језика се подразумева.
Редар на утакмицама
Овакви огласи могу да се нађу непосредно пред неку већу фудбалску утакмицу, а дневница је за осам сати 1.200 динара. Најчешће се јављају велики љубитељи фудбала којима не смета ризик који посао са собом носи. Погледајте ОВДЕ за пола радног времена можете да узмете 400 евра! Извор: 24сата

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА