Најновије

СРЕЛИ СЕ У ЛАОСУ: Ево шта је Кери предложио Лаврову за Сирију

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и амерички државни скеретар Џон Кери разговарали су о америчком предлогу да се повећа војна сарадња у Сирији.

Лавров и Кери (Фото: РИА Новости)

Двојица званичника састала су се на маргинама сусрета представника земаља југоисточне Азије у Лаосу. Вашингтон предлаже да САД и Русија размењују више података ради координисања ваздушних удара против Нусра фронта, али и забрану сиријској авијацији да дејствује против "умерених побуњеничких група". Састанак у Лаосу догодио се у време када су се појавиле оптужбе да Русија стоји иза хакерског напада на електронску пошту Дмеократске странке, коју је Викиликс објавио у петак, 22. јула.
Лавров је одбацио те оптужбе на почетку састанка са Керијем. Стручњаци за сајбер безбедност и амерички званичници кажу да постоје докази да је Русија објавила електронску пошту како би утицала на предсједничке изборе у САД.
Федерални истражни биро саопштио је да води истрагу о упаду у пошту Демократског националног комитета, што је довело до неслагања на конвенцији демократа у Филаделфији, на којој би Хилари Клинтон требало да буде изабрана за предсједничког кандидата ове странке.
Демократе и амерички званичници знали су за упад у електронску пошту још прошлог мјесеца, али је вријеме објављивања садржаја комуникација међу члановима Демократске странке забринуло америчке власти. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА