Најновије

ОПСЕДНУТИ СРБИМА: Син Санде Рашковић Ивић запалио хрватски интернет једним Фејсбук постом (ФОТО)

БЕОГРАД - Јован Ивић, 24-годишњи студент филозофије из Београда, унук Јована Рашковића и син председнице Демократске странке Србије Санде Рашковић Ивић, протеклих дана објавама на свом Фејсбук профилу "узнемирио је хрватску јавност", преноси хрватски "Јутарњи лист".

Сплит (Фото: Јутјуб)

Како пише хрватски Јутарњи лист, Ивић се "наругао Хрватској називајући Далмацију западном српском покрајином", а у својим објавама најављивао је како ће "следећи напад Србије на Хрватску бити далеко жешћи него онај из деведесетих година".



Како преноси овај портал, његов говор мржње пласиран на друштвеним мрежама догађао се управо док је летовао у вили у Примоштену, која је у власништву његове мајке Санде, а из које је млади Јован са девојком ових дана посећивао друге градове по Далмацији.

За време боравка у Сплиту, на Фејсбук страници објавио је текст, како преноси Јутарњи, "последњи дан боравка у западној српској покрајини".

На овакво понашање у среду је реаговао донедавни саборски заступник и начелник општине Примоштен Стипе Петрина и оштро осудио Ивићеве објаве на Фејсубуку.

- Незамисливо је да након ових јавних дрских провокација Јована Ивића није интервенисао нико из МУП или ДОРХ. Тај младић својим иступима вређа хрватску државу и пљује по жртвама Домовинског рата, те даје до знања како не поштује правни поредак државе у којој тренутно летује. Он својим великосрпским тежњама изравно провоцира целокупни хрватски народ који још није заборавио на сва ратна разарања и ратне ране које је претрпио - изјавио је Стипе Петрина, преноси Јутарњи лист.

"Док актуални државни функционери Хрватске, додао је Петрина, дају зелено светло Србији за Европску унију, дотле надлежна тела ћуте и не подузимају ништа у вези смишљених великосрпских провокација Јована Ивића", пише овај хрватски портал.

За летовање протеклих дана у вили у Примоштену нито из породице власнице Санде Рашковић Ивић није пријавио свој боравак канцеларији Туристичке заједнице општине Примоштен, речено је Јутарњем листу у тој организацији. Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА