Најновије

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЖИВИ АРКАНОВ УБИЦА: Никада није стигао у српски затвор, а ово је његово лажно име!

Министарство правде Србије ни после пет година од хапшења Добросава Гаврића (42), који је пред Вишим судом у Београду осуђен на 35 година затвора због убиства Жељка Ражнатовића Аркана, није добило одговор на захтев за његово изручење нашој држави.

Аркан (Фото: znet.hr)

После обимне документације и неколико њених допуна, министарство је колегама у Јужноафричкој Републици два пута слало „ургенције“, али одговор до данас није стигао.

Полицијски сарадник 

- С обзиром на то да никаква одлука о захтеву Србије да он буде екстрадиран нашој држави, у којој треба да служи високу затворску казну, није стигла, обраћали смо се надлежним институцијама у тој држави, али никакав одговор нити обавештење о току поступка нисмо добили. Све указује да Гаврића не желе да нам изруче - каже саговорник упућен у поступак изручења Добросава Гаврића. Он објашњава да поступак већ неоубичајено дуго траје и да разлог томе сигурно није чињеница да су приликом хапшења код овог бегунца пронађена фалсификована документа на име Саша Ковачевић, као и мања количина дроге.
Наводно, у међувремену је Гаврић пристао и на сарадњу са тамошњим истражним органима с обзиром на то да је био једини очевидац убиства мафијашког боса, али и његов врло близак сарадник, а који је, осим са мафијом, шуровао и са безбедносним структурама ЈАР.
Добросав Гаврић, подсетимо, тешко је рањен у марту 2011, када су двојица нападача на моторима у покрету пресрела аутомобил у ком је био са једним од највећих јужноафричких мафијашких босова Сирилом Биком. Бика је убијен са пет хитаца у главу, а Гаврић је рањен у руку и два месеца провео је у болници. 

Одбијен за азил

- Гаврић је наводно покушао да побегне у Аустралију, али пошто није успео, сам се предао 27. децембра 2011 - подсећа саговорник. Од тога дана до данас убица Жељка Ражнатовића Аркана и двојице његових пријатеља у хотелу „Интерконтинентал“ 15. јануара 2000. на све начине се бори да остане у тој држави.

Цеца га пљунула на суђењу

Пре него што је побегао из Србије, током суђења за троструко убиство у „Интерконтиненталу“, у судници Вишег суда у Београду Арканова удовица Светлана Ражнатовић обратила му се само једном.
- Издајниче, знаш ли кога си издао, кога си убио?! Смраду, ђубре - рекла је Гаврићу певачица и пљунула га у лице.
На крају судског поступка осуђен је на 35 година затвора као директни извршилац злочина, док су на по 30 година затвора осуђени Драган Николић Гаги и Милан Ђуричић Мики. Од тројице осуђених казну служи само Николић, док се Ђуричићу 2006. изгубио сваки траг и за њим је расписана потерница. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА