Најновије

ПОРУКА ЗА НАТО ОД РУСИЈЕ: Склоните се са наших граница иначе од вас неће остати ништа

Становници западних држава не знају, али Вашингтон и његови европски вазали раде све како би убедили Русију да се припремају за напад. Ерик Зус је навео да има дојаву од немачких новинара да ће влада Немачке прогласити Русију за непријатеља.

Руске ракете се окрећу на Запад (Фото: Министарство одбране РФ)

До таквог закључка су дошли и политичари Русије на основу тога што Вашингтон и НАТО успостављају војне базе у билизини руске границе, пише Пол Крејг Робертс.

Вашингтону је потребно нагомилавање војних снага како би приморао Путина да смањи противљење Русије америчком унилатерализму. Међутим, неке руске политичаре попут Владимира Жириновског, ово све подсећа на „Хитлерово распоређивање војске на руским границама 1941. године“.

Жириновски је оснивач и лидер руске Lибералнo-демократске странке и потпредседник руског парламента. Жириновски је за немачке новине рекао да ће поновно писуство немачких војника на простору граница Русије изазвати превентивни напад након ког ништа неће остати од немачких и НАТО јединица. „Што више НАТО војске имате на својој територији, то ћете брже умрети, све до задњег човека. Уклоните НАТО војску са својих територија“.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изразио је своје разочарење због тога што се Вашингтон више ослања на употребу силе и принуде, него на тражење дипломатског решења. Несмотрено је да Вашингтон убеђује Русију да нема дипломатског решења. Када Руси то озбиљно буду схватили, коначно ће доћи до сукоба.

Заиста, Жириновски је већ дошао до тог закључка, а можда ће и Владимир Путин. Као што је већ било наведено, Путин је недавно изгрдио западне снаге због њихове улоге у подстицању нуклеарног рата.

Путин је јасно ставио до знања да Русија неће толерисати постављање америчких ракетних база у Пољској и Румунији. Он је о томе обавестио Вашингтон и владе Пољске и Румуније. Међутим, како је Путин и сам рекао: „они не чују“.

Немогућност Вашингтона да чује значи да је Вашингтон сувише арогантан и неће озбиљно да схвати Путиново упозорење. Ако Вашингтон овако настави, он ће изазвати превентивни напад о ком је Жириновски говорио као одговор на режим Меркелове.

Америка треба да постане свесна опасне ситуације коју је Вашингтон изазвао, али многи сумњају да ће се то десити. Ратови почињу а да јавност и не зна за њих док не избију.

Главна улога америчке левице је да плаши конзервативце недостатком морала а главна улога конзервативаца је да створе панику и хистерију кад су у питању мигранти, муслимани и Руси. Нема назнака да је Конгрес свестан надолазеће катастрофе, а медији се састоје само од пропаганде.

Изгледа да Запад неће желети ништа да чује све док „од Немачке и НАТО јединица не остане ништа“, као и од Пољске и Румуније и свих нас. Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА