Најновије

"Русија поседује сајбер оружје"

Савет за националну безбедност и одбрану Украјине (СНБО) тврди да Москва поседује неко "сајбер оружје" које представља претњу за западне државе, објављено је данас на сајту тог савета.

Владимир Путин (Фото: Синхуа)

Како се наводи, на ту претњу упозорио је шеф службе за питања информационе безбедности СНБО Валентин Петров у интервјуу немачкој телевизији ЗДФ.
Телевизијски прилог је био посвећен догађајима из децембра 2015. године, када је једна енергетска компанија у Ивано-Франковској области Украјине саопштила о сајбер нападу због којег је регион остао без струје.
Касније је Кијев за инцидент оптужио руске хакере.
Према речима Петрова, "руски напад" је припреман најмање пола године и требало је да демонстрира "поседовање сајбер оружја које ће ставити под знак питања безбедност западне земље".
Он је то назвао алармом за земље са развијеном информационом технологијом.
"Ови догађаји који су се догодили нису усмерени против Украјине, већ су показивање потенцијалних могућности Русије Западу", изјавио је представник СНБО, пренео је Спутнјик.
У Москви сумњају у истинитост изјаве о умешаности Русије у сајбер нападе у Украјини.
Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков је указао на "тенденцију да се Русија оптужује за све смртне грехе које се сада дешавају у Кијеву". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА