Најновије

РУСКИЊА УПОЗОРИЛА ОБАВЕШТАЈЦЕ И СВЕТСКУ ЈАВНОСТ: Док ловите Покемоне, ЦИА израђује детаљне карте!

Амелина је упутила писмо Федералној служби безбедности Русије у којем детаљно објашњава зашто је та наизглед безазлена игра стратешки опасна и мора бити забрањена у Русији.

Илустрација (Фото: flick.com)

Аутори игре су повезани с "Гуглом", а "Гугл" финансира службени фонд ЦИА, пише Валентина Амелина, преноси лист Комсомољскаја правда.
"Они су на овај начин решили важне картографске задатке, обнављају се сви подаци о путевима, базама итд. А некада су карте биле стратешки важне и чак државна тајна. У цивилним картама су некада чак намерно уписивали неправилне податке. Аутомобили-роботи завирују у све улице, зацртали су све наше градове, возила, особе... Остао је један проблем. Како завирити у наше домове, подруме, тамне алеје, касарне, државне институције итд. И ето, ствара се генијална заразна игра "Покемон Го"".
Амелина даље пише да у јурњави за покемонима и покушајима да их усликамо ми заправо предајемо ни сами не знамо коме фотографије просторија у којима се налазимо, па и географске координате.
"Честитам вам! Управо сте снимили читав ваш стан! Другим речима, пратили су нас и настављају нас пратити."
А поред добровољног и радосног картографисања свега и свачега, отвара се још толико могућности, пише даље Рускиња.
"Ако 'сами знате ко' пожели овог момента да сазнате шта се ради у Државној думи, почеће да вибрирају телефони посланика парламента, чистачица, новинара: Пикачу је у близини, рећи ће ваш телефон. И пресретни људи ће пожурити да што пре укључе камере и микрофоне. " Извор: РБТХ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА