Најновије

Милова параноја: Сва истраживања о НАТО опозиција даје српком посланику

Владајућа црногорска Демократска партија социјалиста (ДПС), на чијем је челу Мило Ђукановић, саопштила је да ће Црна Гора сигурно бити 29. чланица НАТО. Ова странка истовремено је и оптужила опозициону Демократску народну партију (ДНП) да истраживања јавног мњења о НАТО пишу сами, па их дају посланику ДСС-Двери у српском парламенту Ђорђу Вукадиновићу да их представи као своје.

Мило Ђукановић (Фото: xinhua)

Црногорском порталу Аналитика из ДПС-а је саопштено да је улазак те државе у НАТО "готова ствар и највећи извор нервозе у ДНП-у Милана Кнежевића".
- У ДНП-у се вероватно ослањају на истраживања која сами напишу, па потуре Ђорђу Вукадиновићу, посланику ДСС - Двери у српском Парламенту, да их прочита и представи као своје, што су чинили више пута - тврди ДПС. Они кажу да је тај њихов план разоткривен, као и онај када су "рушилачким протестима покушали да спрече Црну Гору да сама одлучује о својој будућности". Како наводи ДПС, додатну фрустрацију доносе резултати релевантних истраживања јавног мњења који показују да подршка чланству Црне Горе у НАТО константно расте и да је јасно да ће Црна Гора ускоро и формално бити саставни део НАТО. - Такође, истраживања показују да би и на евентуалном референдуму убедљиво било потврђено опређељење грађана Црне Горе за чланство у НАТО - саопштено је овом порталу из владајуће црногорске странке. Оцењено је и да је "свему томе значајно допринео и досадашњи координатор (кампање за улазак у НАТО) Веско Гарчевић, ранији шеф мисије Црне Горе при НАТО и један од најбољих црногорских дипломата". ДПС најављује да ће врло брзо бити именован нови национални координатор, па ће ДНП свакако имати прилику за полемику око овог стратешки важног питања за нашу државу, које далеко превазилази било чије партијске интересе, стоји у саопштењу. Црногорски портал преноси да је ДПС поручио ДНП-у и да се "у међувремену око свих питања везаних за предности чланства у НАТО могу консултовати са својим коалиционим партнерима који су се нудили страним амбасадама да они уведу Црну Гору у НАТО, само да им помогну да сруше власт". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА