Најновије

НОСТРАДАМУС О 2016. ГОДИНИ: Русија ће светски хаос довести у ред, Обама је последњи председник САД!

Протекле суботе, 2. јула, била је 450. годишњица смрти једног од најпознатијих пророка, француског лекара, Мишела де Нострадама. Умро је тог 2. јула 1566. са непуне 63 године, а своју смрт је, као и бројне друге догађаје, предвидео.

Нострадамус (Фото: Јавно власништво)

Слуги најавио сопствену смрт

Дана 17. јуна 1566. написао је тестамент, а 1. јула позвао свештеника. Слуги који му је тада служио, рекао је како га ујутро више неће вдети живог, што се и обистинило.
Нострадамус је заправо рођен у јеврејској  обитељи која је, због тадашње инквизиције, када је он имао 9 година, прешла у католичанство. Због тога је сахрањен у зидове салонске цркве. Занимљиво је да је сахрањен усправно, али гроб су му уништили сујеверни војници. Остаци су затим сахрањени у другој салонској Сент Лорен, гдје још постоје његов портрет и  гроб.

Предвидео три светска рата и убиства браће Кенеди

Његова најпознатија књига "Пророчанства" у потпуности су штампана две године након његове смрти. Она му је и донела светску славу због пророчанстава за неколико векова. Предвидео је, између осталог, два светска рата и убиство трију Кенедија као и Трећи светски рат. Писао је како ће се он 'догодити у седмом месецу новог миленијума нападом на велики град' те да ће трајати 27 година.
Прерачунато у грегоријански календар, реч је о септембру, а тада је Ал Каида напала Њујорк.

Пророчанства за 2016. годину

Хоће ли се обистинити оно што је Нострадамус предвидео за 2016. годину остаје да се види. Доносимо његова најважнија пророчанства за ову годину.
1. Обама као "последњи" председник
Нострадамус је предвидео победу Барака Обаме, првог тамнопутог председника САД, у 2013. години. Али тврди и да ће Обама бити последњи амерички председник. Тачан смисао те тврдње још нко није објаснио.
2. Неуобичајено време
У својим предвиђањима Нострадамус спомиње необичне временске прилике те најављује интензивније природне катастрофе и то речима 'Видеће се како се вода подиже док ће тло остати испод'. Најављује ли обилне кише и поплаве, или мисли на подизање нивоа мора због глобалног отопљавања?
3. Чудна поравнања планета
Нострадамус такође спомиње необична поравнања планета као и друге астрономске промене које ће наводно покренути масивне догађаје на Земљи.
4. Блиски исток ће горети
Према његовим предвиђањима, Блиски исток биће "потпаљен ватром".
5. "Горуће кугле"
За исто подручје најављује и бројне експлозије, а Нострадамус каже како ће "горуће кугле падати с неба". Можда говори о обореним авионима?
6. Крај света - по ко зна који пут
Нострадамус је већ неколико пута, па тако и за ову годину, најављвао крај али до сада се ништа није обистинило.
7. Русија ће успоставити мир
Нострадамус је у својој посланици предвидео да ће северни краљ из Акуилиона (алузија на Русију) довести светски хаос у ред. Извор: 24сата

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА