Најновије

ОЧИ У ОЧИ: Вучић са грађанима - о свакодневно битним стварима!

БEOГРAД - Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић већ више од пет сати разговара са грађанима коjи од њега траже помоћ за решавање проблема, а наjчешће су то нерешена питања легализациjе, бесправне градње, судских спорова, здравствени проблеми и запошљавање.

Влада Србије (Фото: Јутјуб)

Премиjер ће око 13 сати направити паузу од 15 минута, а до сада jе кроз његов кабинет прошло више од 40 грађана, jавио jе РTС.
Kако jе Танјугу речено у Влади Србиjе, за сваког грађанина jе одвоjено по 10-так минута. 
За разговор са премиjером приjавило се, како jе саопштено, око 5.000 грађана, првобитно jе било планирано да премиjер са њима разговара три сата, али ће их због велике заинтересованости примати до 18 сати.
Вучић грађане прима са своjим сарадницима, међу коjима jе вршилац дужности директора полициjе Владимир Ребић.
Грађани су се већ пре 05.00 сати окупили испред Владе Србиjе, како би дошли на ред, а пошто се многи од њих до сада нису приjавили то су учинили на лицу места, попуњаваjући писмени захтев.
Mеђу њима jе доста грађана коjи су дошли из унутрашњости.
Oни коjи су међу првима били примљени поручили су да су задовољни што су имали прилику да своjе проблеме изнесу премиjеру, за кога веруjу да ће им помоћи да се изборе са њима.
У разговору са представником пчеларских удружења из Aлексинца, како наводи РTС, премиjер jе обећао оперативну групу коjа ће проверавати исправност меда на српском тржишту.
Mедицинска сестра у пензиjи Славица Станковић била jе међу првима коjе jе Вучић примио, а новинарима jе рекла да се премиjеру обратила због проблема у Дому здравља Вождовац, где jе, тврди,  било малверзациjа око доделе станова солидарности.
"Изненађена сам премиjеровим приjемом и добром организациjом. Приjавила сам се и нисам очекивала ни до jесени да ћу бити позвана, али ме jе премиjер већ првог дана примио. Kада сам долазила клецала су ми колена, али љубазност људи коjи су ме примили jе довела до тога да се опустим и изнесем своj проблем", рекла jе Станковић.
Kаже да jе са премиjером водила нормалан разговор и да jе обећао да ће урадити све што може већ током дана.
Радица из Београда jе, такође, била међу првима са коjима jе Вучић од jутрос разговарао, а новинарима jе рекла да jу jе премиjер саслушао, да jе она изнела своjе проблеме око легализациjе обjекта, а да jоj jе он обећао да ће до октобра то бити решено.
Oна jе уверена да ће премиjер то и испоштовати и да ће њен проблем бити решен.
Зорана Mишовић, станарка jедног обjекта у Jужном булевару, премиjеру се обратила због проблема са инвеститором, коjи, каже, траjу већ 16 година.
Вучићу jе, како jе рекла новинарима, пренела проблеме станара те зграде, од коjих су последњи бесправна надоградња.
Вучић целодневним састанцима са грађанима уводи нови начин комуникациjе са народом, а политички аналитичари то оцењуjу као добар и користан потез, односно начин да власт и премиjер очваjу контакт са реалношћу градана, односно њиховим потребама и проблемима.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА