Најновије

ЧЕДА ОСТАО БЕЗ ФОТЕЉЕ: Вучић није успео да се договори са ЛДП?

Чедомир Јовановић и Либерално демократска партија неће бити део нове Владе Србије, одлучио је премијер Александар Вучић,тврди лист "Блиц".

Чеда Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Према сазнањима тог листа“, више незваничних разговора је вођено између мандатара и лидера ЛДП, помињане су различите опције за могућу сарадњу, али, према последњим информацијама, мале су шансе да Јовановић добије неки ресор у новој влади.
Осим тога, Јовановић је са породицом отпутовао на море, што говори у прилог овој тези. Није, међутим, познато да ли је летовање заказао након што је добио сигнал из кабинета премијера да не рачуна на сарадњу или га је Вучић „отписао“ када је добио информацију да лидер ЛДП рони на Хрватском приморју док још није одлучено ко ће бити у извршној власти.
Састав нове владе, према последњим информацијама, требало би да буде познат до средине августа и доласка ММФ-а.
И током састанка немачког амбасадора Аксела Дитмана и премијера Вучића пре два дана било је речи о новој влади.
- Амбасадора је интересовало хоће ли иста коалиција наставити да ради или ће се у влади наћи неки нови коалициони партнер попут ЛДП-а. Вучић се само насмејао, јасно ставивши до знања Дитману да не жели да говори на ту тему - каже саговорник „Блица“.
Према неким верзијама, Јовановић је требало да добије Канцеларију за придруживање Европској унији и неколико државних секретара за своје страначке кадрове, а причало се и да је кандидат за министра здравља.
Чедомир Јовановић изјавио је раније да ће подржати Вучића увек кад се бори за модерну и европску Србију, као и да неће бити уз њега уколико је „парадигма власти с фантомкама“. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА