Најновије

ЕУ ИМ ДОШЛА ГЛАВЕ: Француска индустрија доживљава суноврат

ПАРИЗ - Индустријска производња у Француској је у јуну пала други месец заредом, саопштио је данас француски статистички биро "INSEE", што је, према оценама аналитичара, алармантно, пошто су они очекивали скроман раст производње.

Париз (Фото: france.com)

Индустријска производња је у јуну пала за 0,8 одсто, после пада од 0,5 одсто у мају, а сектор прераде нафте је забележио највећи суноврат због штрајка у француској нафтној индустрији, преноси агенција Франс прес.
Такви подаци су, према оценама аналитичара Конора Кембела из компаније Спредекс, алармантни и знатно лошији од мајских података, пошто су економисти очекивали раст производње од 0,3 одсто.
Активност у прерађивачком сектору је пала за 1,2 одсто у јуну после ревидираног раста из маја од 0,1 одсто.
Прекид рада у француским рафинеријама почетком јуна, у знак протеста против нових реформи радног законодавства, узроковао је пад производње у сектору прераде нафте од чак 12,4 одсто, наводи "INSEE".
У сектору производње хране и капиталне робе је такође евидентиран пад, док је производња енергената порасла за 0,1 одсто, што је једина светла тачка ових података.
У целокупном другом тромесечју, индустријска производња је пала за 0,1 одсто.
Најновији подаци, како оцењује АФП, подривају наду у економски опоравак друге највеће економије еврозоне после Немачке.
"INSEE" је прошлог месеца саопштио да је француска економија остварила нулти привредни раст у другом тромесечју, што је угрозило очекивања владе у благи опоравак економије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА