Најновије

СЕЛАКОВИЋА ЧЕКА НОВА ФУНКЦИЈА: Досадашњи министар правде можда иде у БИА

Никола Селаковић, досадашњи министар правде, није у будућој влади, међутим, он би се могао наћи у једној од две улоге - градоначелника Београда или шефа БИА.

Никола Селаковић (Фото: Јутјуб)

Највеће изненађење новог састава у Немањиној 11 је чињеница да међу министрима нема Николе Селаковића, који важи за функционера СНС у ког Александар Вучић има поверења. Отуда је готово сигурно да најмлађи министар прошле владе неће остати без позиције.
Будућа Селаковићева улога донекле зависи од исхода разговора лидера СНС Вучића са једним познатим политичарем који је и успешни бизнисмен, а коме је понуђено да уђе у трку за градоначелника. Према сазнањима, уколико не дође до договора са бизнисменом, Селаковић би могао ући у ужи избор кандидата за градоначелника. У супротном, бивши министар правде врло лако би могао на позицију шефа БИА.

Ово су министри у новој Влади Србије

Нова Влада Србије имаће 19 министара, од којих су троје без портфеља. Ивица Дачић, лидер СПС, биће први потпредседник владе а међу потпредседницима су и Небојша Стефановић, Зорана Михајловић и Расим Љајић. Влада ће, укључујући и премијера Александра Вучића, имати укупно 20 чланова.
У врху СНС расплет очекују за око две недеље. Засад нико не може да прецизира коју ће позицију Селаковић и заиста заузети. Део функционера СНС сматра да је бивши министар правде ближи руководећој позицији у БИА јер већ дуже време влада мишљење да ће садашњи шеф БИА Александар Ђорђевић бити замењен.
Осим Селаковића, у будућој влади нису - Иван Тасовац (култура и информисање), Жељко Сертић (привреда), Снежана Богосављевић Бошковић (пољопривреда), Кори Удовички (локална управа и државна самоуправа), Срђан Вербић (просвета, наука и технолошки развој) и Велимир Илић (без портфеља задужен за ванредне ситуације). Министри јуче и нису били расположени да говоре о својим будућим радним местима, али за већину то је већ позната ствар.
Тасовац, кога прати незадовољство уметника и глумаца учинком у области културе, али који је варничио и са медијима, враћа се у Београдску филхармонију. Снежана Богосављевић Бошковић има посао професора на факултету у Чачку. Сертића поједине колеге виде и као директора ЕПС, где он, међутим, није конкурисао, а Вељу Илића виде у пензији.
- Сертић би се могао наћи у Развојној агенцији Србије или Привредној комори Србије - наводе у Немањиној 11. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА