Најновије

ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ НАЈВЕЋИ ГУБИТНИК: Лидер ЛДП није прошао ни код Вучића, ни код опозиције

БЕОГРАД - Лидер ЛДП Чедомир Јовановић признао је јуче у парламенту да му је жао што није успео да се договори са мандатаром Александром Вучићем.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

Овом изјавом Јовановић, који је и шеф посланичке групе ЛДП-СДА Санџака, разрешио је вишемесечну дилему о својим жељама. Јовановић ништа није препустио "слободном тумачењу" па је појаснио да му је жао што није било договора "не око тога да ЛДП буде у влади" или да он заузме неко место министра. Јовановићу је жао јер се није договорио око начина на који "ћемо заједно да одговоримо на кључне проблеме у земљи".

О Јовановићу се по скупштинским кулоарима прича да је можда и највећи губитник постизборних комбинаторика. Иако слови за опозицију, Јовановићев ЛДП омогућио је СНС да освоји београдски Врачар, као и власт у Младеновцу. Ишао је на варијанту да странка буде у Влади, играо и на варијанту да ће Вучићу требати шира подршка у парламенту када буде нови Устав на реду. Међутим, засад се није примакао власти.

- Не могу да замерим никоме што жели да буде у власти. Јовановић сматра даје Русија крива што он није ушао у Владу, међутим, пре ће бити да је Вучић проценио да то не би било добро због његових бирача - каже аналитичар и посланик ДСС Ђорђе Вукадиновић.

Он додаје да је утисак да је лидер ЛДП "човек на клупи за резерве" и да о томе сведоче и његова излагања "која не делују као говори опозиционог посланика". Како се сазнаје у СНС, Јовановић ишчекује формирање министарских кабинета и нада се да ће бити места за ЛДП.

Они мало упућенији у дешавања на српској политичкој сцени као могуће разлоге за благо опозиционо деловање ЛДП налазе у проблемима везаним за пословање фирми које припадају породици Јовановић. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА