Најновије

РАТ НА ПОМОЛУ: Порошенко наредио распоређивање војске код Крима и прогласио највиши степен узбуне!

Украјински председник Петро Порошенко наредио је распоређивање војске те земље близу Крима, као и у Донбасу, и прогласио највиши степен узбуне, преносе руски медији.

Петро Порошенко (Фото: president.gov.ua)

"Управо сам одржао састанак са челним људима наших одбрамбених агенција, као и Министарством спољних послова... Наредио сам распоређивање свих војних трупа близу административне границе са Кримом као и у Донбасу, и увео највише стање узбуне", написао је украјински председник на Твитеру.
Раније данас је портпарол украјинских пограничних служби Олег Слободијан упоорио да је Русија "последњих дана послала нове, модерно опремљене трупе на границу Украјине и Крима".
- Недвосмислено можемо да потврдимо да Русија постојеће трупе на тој граници замењује новим, савременије опремљеним трупама - рекао је Слободијан на брифингу, одржаном у време раста напетости између Москве и Кијева.
Руски председник Владимир Путин оптужио је у среду Кијев да користи терористичку тактику у покушају да изазове нови сукоб и дестабилизује Крим, који је Москва припојила 2014. године.
Путинова реакција дошла је након што је руска обавештајна служба ФСБ јуче објавила да су "терористи које подржава званични Кијев покушали да изазову симултане нападе на Криму.
- Украјина се упустила и глупа и злочиначка дела. Русија ће на Криму предузети даље сигурносне мере - истакао је Путин.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА