Најновије

КЛАНИЦА: За само 4 дана убијено и рањено преко 3.000 терориста у Алепу! (ВИДЕО/МАПА)

Контраофанзива коју су, уз подршку руске авијације, покренуле сиријске снаге и њихови савезници, за сада даје резултате, упркос чињеници да џихадисти делују као да имају непресушан извор појачања.

Битка за Алепо (Фото: ЈуТјуб)

Око 1.000 терориста је убијено, а преко 2.000 рањено у операцијама у југоисточном Алепу за само четири дана, известило је руско министарство одбране. "Током ових операција уништено је 7 тенкова, 8 оклопних возила, 29 топова разних намена и калибара и 85 возила опремљених тешким митраљезима", рекао је генерал Сергеј Рудској, заповедник оперативног одељења руског генералштаба, пренела је сиријска новинска агенција Сана.
Он је навео да су коридори за евакуацију цивила и милитаната из источног дела града и даље отворени и да раде неометано. У међувремену, Сиријска армија, Снаге народне одбране и Хезболах настављају јуче започету контраофанзиву у југоисточном делу Алепа, Рамусеху и околним тачкама. Након артиљеријске припреме терена и ваздушних удара на Артиљеријску академију, кренула је жестока битка са терористима којима готово све време пристижу нова појачања.  Како за локалне медије тврде сиријски војни извори, војска је већ успела да освоји неколико тачака у Рамусеху и полако затвара круг око Артиљеријске академије.
CpmHdOnXYAAmfFo

Погледајте борбе у Рамусеху из угла једног џихадисте: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА