Најновије

ШТА СЕ ТО ГАДНО СПРЕМА? Хрвате позивају по ратни распоред, људи су у паници!

Ратови на Балкану прошли су деведесетих година, а редовних војних вежби готово и да није било од тада, међутим, хрватско Министарство одбране је тридесетогодишњем Жупањцу послало позив у којем стоји да “мора да се јави у Канцеларију државне управе ради саопштавања ратног распореда у јединици ОСРХ”.

Хрватска војска (Фото: Википедија)

Позив је дошао уз напомену да неодазивање на учествовање у војној обавези, радној обавези, радној помоћи, односно уступање материјалног средства без оправданог разлога, повлачи новчану казну од 16.000 до 82.000 динара.
– Шта се то догађа? Какав ратни распоред? Морам да признам да ми није било нимало пријатно да прочитам ту формулацију. Супруга се одмах успаничила и већ ме данима опседа с причом да спакујемо кофере, узмемо децу под руку и кренемо за Немачку, јер ко зна шта се то код нас спрема – пожалио се Жупањац. Из Министарства одбране Републике Хрватске објаснили су да је реч о редовној активности ажурирања података војних обвезника. Конкретно, реч је о позивању разврстаних резервиста, односно особа које су одслужиле војни рокИз Министарства одбране Републике Хрватске објаснили су да је реч о редовној активности ажурирања података војних обвезника. Конкретно, реч је о позивању разврстаних резервиста, односно особа које су одслужиле војни рок
Такве активности у септембру ће се спроводити у Ђакову, Валпову, Вуковару, Жупањи и Винковцима.
Извор: jutarnji.hr/Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА